Speciaal voor jou verzameld: de laatste trends en weetjes over de was! Wist je  dat…

Kleding die gekrompen uit de wasdroger komt niet verloren is?  Week het kledingstuk in handwarm water met babyshampoo. Kneed het sop door het textiel om de vezels zachter te maken en rek voorzichtig tot het oude formaat. Daarna liggend laten drogen.

Je donkere spijkerbroeken beter niet kunt wassen?  Het vervaagt de kleur en kan de pasvorm verpesten. Zolang er geen vlekken in zitten, kun je je broek ook een nachtje in een kussensloop in de vriezer leggen. Alle geurtjes zijn dan verdwenen en bacteriën overleven het niet.

Uit recent onderzoek blijkt dat hardnekkige vlekken er niet goed uit gaan op lage temperaturen? Dit geldt zowel bij poeder als vloeibare wasmiddelen. Ariel Compact Poeder kleur & stijl komt als beste uit de test als het vlekken aankomt. De beste koop is Formil Ultra Plus Color. (Consumentenbond januari 2016)

Ruim de helft van de gescheiden stellen dagelijks ruzie had over het huishouden en dat dit een belangrijke factor was in de relatiebreuk?  Een van de grootste ergernissen: mannen die hun kleren niet in de wasmand gooien.

Voor slingerende was op de kinderkamer een oplossing gevonden is? Hamper Hoops,  een basketbalnetje dat je aan de deur kunt hangen met een waszak er onder.  Misschien ook interessant voor slordige mannen…

Je tegenwoordig je wasmiddel en wasverzachter kan vervangen door een Laundry Sheet?  Eén doekje zou genoeg zijn voor een hele was. Zo’n doekje kan ook gebruikt worden als vlekverwijderaar door ermee over de vlek te wrijven. Ik heb ze nog niet getest, want ik vind ze nogal prijzig (€29,95 via Tellsell.com)

In de jaren ’50  veel minder gewassen werd? Twee personen produceerden zo’n  5 kilo wasgoed,  één wastrommel vol.  Tegenwoordig draaien we gemiddeld vijf wassen van vijf kilo voor twee personen.

Amerikanen graag tussendoor een kledingstuk of wat wasmiddel toe willen voegen bij de was? Daarom gebruiken ze daar nog ouderwetse bovenladers, die bij ons al jaren niet meer te koop zijn. Mocht jij ook de behoefte voelen om tussendoor nog wat stinksokken weg te werken; sinds kort is er de Samsung Addwash, een voorlader met een extra deurtje waar je tijdens de wasbeurt nog was aan kunt toevoegen.

Uit onderzoek blijkt, dat de helft van de Nederlandse vrouwen wassen de leukste huishoudelijke klus vindt?

Miele een wasdroger op de markt heeft gebracht die automatisch een geurtje aan de was toevoegt? De Miele FragranceDos werkt met een flacon geurstof. Volgens de consumentenbond bleef de geur twee dagen hangen, maar dat lukt met een goede wasverzachter of een droogtrommeldoekje waarschijnlijk ook wel.

Je een tennisbal verpakt in aluminiumfolie in de wasdroger moet stoppen? Dat maakt niet alleen herrie, de bal maakt kleding zachter en de folie zorgt ervoor dat kleding niet meer statisch geladen uit de wasdroger komt.

Strijken veel makkelijker gaat als de was een beetje vochtig is?  Een grote hoeveelheid wasgoed kun je gelijkmatig bevochtigen door het samen met een natte badhanddoek in de droger te doen en deze vijf minuten op de laagste stand te laten draaien.