Geëmailleerd gietijzer
- Koel een hete geëmailleerde gietijzeren (braad)
pan altijd enkele minuten af voordat u hem in warm zeepwater grondig afwast. Gebruik
geen agressieve of bijtende schoonmaakmiddelen. Spoel en droog de pan
vervolgens af.
- Dompel de hete pan niet onder in koud water: dit
kan een thermische schok veroorzaken waardoor het email kan barsten of
beschadigd raken. Als er voedselresten achterblijven, vul de pan dan met warm
water en wat afwasmiddel, laat weken en was daarna af.
- Verwijder hardnekkige aanbaksels met een nylon
of zacht schurende sponsje of een borstel. Gebruik geen metalen pannenspons,
dit kan het email beschadigen. U kunt hiervoor prima een melamine (wonder)spons
of een afwaskwast gebruiken.
- Pannen met integrale gietijzeren handgrepen,
bakelieten handgrepen of roestvrij stalen knoppen mogen ook in de vaatwasser.
Maar let op: door constant afwassen in de vaatwasser kan het email mat worden.
Dit kan geen kwaad en zal geen afbreuk doen aan het kookresultaat.
- Laat de pan in de vaatwasser volledig drogen of
droog hem zelf af met een theedoek voor u hem wegzet.