Je krijgt gemiddeld voor € 65,- uit aan kerstcadeaus. Dit is dan ook hét moment om ook wat oude spullen weg te doen, volgens het principe: iets er in, iets er uit. Zo blijft je woning lekker in balans. 

Trui met Packmee
Nieuwe trui gekregen? Dan mag er wel een oude weg.  Twee derde van de vrouwen heeft drie verschillende kledingmaten voorradig, tussen de 5 en 20 ongedragen kledingstukken. Weg ermee! Geef ze gratis mee aan een bezorger van PostNL voor Packmee. De helft van de opbrengst gaat naar Stichting Kinderpostzegels Nederland en KiKa (packmee.nl).

Oude mobieltjes
Bijna alle goede doelen van Nederland willen je oude (zelfs kapotte) mobieltje hebben, zij krijgen er nog wat geld voor.  Doelen die je kunt steunen zijn bijvoorbeeld WSPA, War Child, de Clini Clowns en Jantje Beton. Bij alle genoemde goede doelen is het mogelijk om je mobieltje op te sturen. Adressen vind je op de websites. Je kunt je telefoon ook inleveren bij elke T-Mobile winkel.

Knuffels en kleertjes
Organisaties als Stichting Babyspullen, Eco Mama en Slimme Boefjes zitten te springen om gebruikte babykleding, kruiken, beddengoed, badcapes en boxkleden. Er worden starterspakketten gemaakt waarmee jonge ouders geholpen worden die het niet zo breed hebben. Kraammateriaal zoals navelklemmen, maandverbanden of alcohol kun je opsturen naar Stichting Baby Hope. Deze organisatie zamelt het in voor projecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Oud speelgoed kan naar je lokale speelgoedbank, knuffels naar Teddybears for help en Edukans.

Wie wil mijn kattenbak?
Heb je een krabpaal, kattenbak, honden/kattenmand of dierenspeelgoed over? Niet weggooien, breng het naar het dierenasiel. Ook zakken honden- of kattenvoer, kattengrit vlooienshampoo en oude handdoeken en dekens zijn meestal van harte welkom. Informeer wel van te voren even bij het asiel waar ze behoefte aan hebben. Overigens zijn oude dekens en handdoeken ook welkom bij de daklozenopvang.

Oude laptop
Je computer uit het jaar nul, kapotte laptops en zelfs losse toetsenborden of monitoren kun je inleveren bij bedrijven als Global Start, PC Donor of De Vrije PC. De spullen worden nagekeken en gerepareerd en zijn bedoeld voor mensen die zelf niet genoeg geld hebben om een computer te kopen, zowel in Nederland als het buitenland. Zoek op internet naar instellingen bij jou in de buurt.