Heb je geen zin om je schuur of je kledingkast op te ruimen? Maak het jezelf makkelijk! Als je zo’n opruimklus op het juiste moment plant, weet je zeker dat je makkelijk van je oude spullen af komt, én er misschien nog wat geld aan verdient. Zes tips voor handige opruimtijdstippen.

De verandering van seizoenen (bijvoorbeeld komende herfst) is een prima moment om je kledingkast te sorteren. Maak een scheiding tussen zomer- en winterkleding en selecteer daarnaast de stukken die je niet meer past, lang niet gedragen hebt of nooit mooi hebt gevonden. Stap 2: breng deze kleding naar de kringloop/ kledingbak of organiseer een kledingruilfeest met vrienden!

Plan het opruimen van de schuur of zolder de dag voor het grof vuil bij jou in de wijk wordt opgehaald. Informatie hierover vind je op de website van jouw gemeente.

Check wanneer bij jou in de buurt een rommelmarkt of kofferbakverkoop wordt georganiseerd en mest je huis vlak voor die datum uit. Zo voorkom je dat de dozen met afdankertjes eeuwig in je hal blijven staan.

Zoek op een druilerige zondag in de winter je zonnige vakantiefoto’s uit op de computer. Zet een leuk muziekje op, schenk jezelf iets lekkers in en verwarm jezelf met herinneringen aan de zomer.

Februari/maart is het perfecte moment om je administratie op orde te maken. In april moet je belastingaangifte verstuurd worden, dus is het handig om voor die tijd al je papierwerk op een rijtje te hebben.

Wil je je vriezer uitruimen en ontdooien? Eet hem dan eerst zo veel mogelijk leeg. Kies bij voorkeur een dag in de winter als het flink vriest. Zo kun je de overgebleven ingevroren etenswaren een paar uur buiten bewaren.