Mijn beste organizingtip? Zorg dat je voldoende mandjes in alle formaten in huis hebt. Ideaal voor het snel verzamelen van scharrelsokken of slingerpost en het organiseren van je gezin.

Kastmandje
Je kunt tot 40% meer spullen kwijt in je kasten, als je gebruik maakt van exact passende mandjes. Meet afstand tussen de planken op en de breedte van de plank. Ga vervolgens op zoek naar mandjes die daar precies tussen passen. In keukenkasten kun je de planken dichter op elkaar hangen waardoor er ruimte ontstaat voor een extra plank.

Kruidenmandje
Als je aan het koken bent is het fijn als je snel je kruiden kunt pakken allemaal potjes te hoeven verschuiven. Daarom bewaar ik mijn kruiden in een plastic mandje bij elkaar.  Zo heb ik in één greep alle kruiden bij elkaar. Bijkomend voordeel is, dat de potjes niet afgeven in het keukenkastje. De mandjes gaan zo nu en dan in de vaatwasser.

Opruimmandje
Spreek af dat de gemeenschappelijke ruimtes een keer per dag, bijvoorbeeld voor het eten, opgeruimd worden. Geef ieder gezinslid de verantwoordelijkheid over zijn eigen spullen, dus iedereen neemt zijn eigen spullen mee naar zijn eigen kamer. In een mandje!

Badkamermandje
Geef iedereen in huis een eigen kleur mandje met zijn of haar eigen toiletartikelen er in (tandenborstel, tandpasta, shampoo, bodylotion etc.). Zo voorkom je misgrijpen en heeft iedereen altijd zijn spullen bij de hand. Absoluut aan te raden als je niet zo’n ruime badkamer hebt: na het douchen neemt iedereen zijn mandje met badspullen weer mee naar de slaapkamer.

Werkmandje
Ik werkthuis aan de eettafel. Als de kinderen uit school komen, berg ik al mijn papieren op in mijn werkmand, die ik in een kast zet. Deurtje dicht, werk verdwenen. De volgende dag heb ik alles weer snel bij de hand.

Win een Curvermandje
Dit stoere donkerbruime mandje (inhoud 8 l.) van Knit by Curver is van plastic, dus prima geschikt voor gebruik in de badkamer of de keuken. Hebben? Laat hieronder je reactie achter, dan is ie straks misschien wel van jou! 

WEGGEVER ZAM